Petolan tuotevalikoimasta

Ajattelin laittaa muutaman sanan siitä miten tuotevalikoimamme kehittyy, laajenee tai supistuu. Moni asiakas kun tulee myymälään sisään, huudahtaa kuinka paljon tavaraa meillä onkaan. Nyt seuraa paljastus; meillä on minimaalisen pieni murto-osa siitä kaikesta mitä tällä alalla on tarjolla! Suomen mittapuun mukaan, puhumattakaan maailmanlaajuisesti. Tälle alalle tulee koko ajan uusia toimijoita, tuotteita, merkkejä jne. On haastavaa seurata kaikkea mitä tapahtuukaan, ihan maailmalla kuin myös täällä Suomessa. Seuraan toki työni puolesta mitä kaikkea tulee tarjolle (täytyy myöntää ettei kaikki mene ihan työnkään piikkiin…) ja onneksi myös teiltä asiakkailta saa vinkkejä ja ehdotuksia. Arvatkaa, minne suunnistan aina kun reissaan ulkomailla? No tietysti paikallisiin eläintarvikeliikkeisiin 😀 Ihana katsella kaikkia tuotteita, esillepanoja, asiakaspalvelua ja miettiä miten niitä voisi kenties käyttää omassa myymälässä. Toki japanilaisen lähiön eläintarvikeliikkeen valikoima on aika erilainen kuin mitä suomalaisissa vastaavissa. Manhattanin yksityinen eläinboutique, etelä-afrikkalainen ketjumyymälä, Lontoon Harrodsin eläinosasto, Oregonin luomutuoteliike koirille ja kissoille, valikoimaa riittää…

Esimerkiksi nyt pakastevalikoimamme laajenee, tarjolle tulee osa NeuFraun tuotteista. Tämä prosessi lähti liikkeelle ihan asiakkaiden innoittamana. Petolan avautuessa meillä oli kyseisiä tuotteita valikoimissa mutta jostain syystä ne eivät liikkuneet silloin. Nyt katsoimme, että voisimme uudestaan kokeilla niiden menekkiä, kysyjiä oli ilmaantunut mukavasti.

Selvä, päätimme että otamme ne valikoimiin. Ensimmäinen pohdinta oli, että minne ne mahtuvat. Pakastetila on rajallinen. Eli päädyimme siihen, että tarvitsemme uuden pakastimen. Mutta mihin se sijoitetaan? Pähkäilyn päätteeksi siirsimme erään kuivamuonamerkin tuotteet toiseen paikkaan, tiivistimme hyllytilaa ja saimme raivattua tilaa pakastimelle. Sitten mietintään, mistä pakastin. Ihan rahallisista syistä pakko katsastaa käytetyt versiot ensin, loppujen lopuksi pakastinongelma ratkesi suhteellisen helposti. Pakastin on nyt tänään, tätä kirjoittaessani, löytänyt paikkansa myymälässä ja on ensi yönä koekäytössä, tyhjillään.

Olen jo selvitellyt hieman koska saamme tavaraa valmistajalta, heidän tilauksensa saa edullisimmin heidän oman autonsa kiertäessä Turussa. Valikoima on laaja, joten nyt alkuvaiheessa pitää aika sokkona ottaa joitakin tuotteita omaan valikoimaan. Ja muokata valikoimaa tarpeen mukaan kun näemme mitkä tuotteet liikkuvat, mitkä eivät. Yleisesti ottaen joudumme aina miettimään tavaroita tilatessamme, kuinka ison tilauksen laitamme menemään. Liian pienen tilauksen rahtikustannukset nousevat huikeiksi joten yritämme aina kerätä tilattavaa ainakin yli rahtivapausrajan. Tämä toisinaan venyttää tilausvälejä mutta on pakollista. *Ihan offtopicina; kontti Kiinasta Helsinkiin maksaa noin 350€. Kontti Helsingistä Turkuun maksaa noin 250€. Hmmm, kilometrit Kiinasta Hesaan vs kilometrit Hesasta Turkuun?*

Aikaa olemme saaneet tuhraantumaan jo melkein kaksi kuukautta tähän projektiin. Puolustukseksi sanottava, että oli kesälomat ja kaikkea tässä välissä. Mutta joo, parin viikon päästä meillä on NeuFrauta valikoimissa. Vihdoinkin.

Toki aina prosessi ei ole näin aikaa vievä. Vanhoilta toimittajilta kotimaasta jonkun tietyn uuden tuotteen saaminen valikoimiin voi kestää joskus vain muutaman päivän. Jos heillä sitä tavaraa siis on. Myös maahantuojilla samat ongelmat pitkissä tilausajoissa, riittävän ison tilauksen kerääminen jne.

Mutta muistakaa aina ehdotella meille uusia mielenkiintoisia tuotteita! Maailmalta tai meiltä Suomesta.

-Tuija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s